Jari Kantoluoto – Koiran viretilan hallinta 28.-29.1.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Jari Kantoluoto tuli ohjaamaan meitä koiran viretilan hallinnan saloihin. Koulutukseen osallistui 10 koirakkoa ja lisäksi kuunteluoppilaita oli paikalla oikein mukavasti.

porukka
Koirien kanssa mukana olleet ohjeistettavana 🙂

Aluksi Jari luennoi meille koirien kouluttamisen perusasioista, jonka jälkeen siirryimme koira kerrallaan suorittamaan erilaisia tehtäviä. Jari katsoi jokaiselle koiralle ja ohjaajalle sopivat harjoitukset. Hän osasi hyvin puuttua kunkin koirakon ongelmiin ja jo pienessä ajassa edistystä tapahtui kaikilla. Ohjauksesta oli aivan valtavasti apua ja kaikki osallistuneet olivat tyytyväisiä.

Jarin mukaan tärkeintä on perustaa hyvä suhde koiraan, koiran täytyy luottaa ohjaajansa ja haluta työskennellä tämän kanssa. Koiran täytyy tuntea olonsa turvalliseksi siinä ympäristössä missä treenataan.

suvijajippo
Suvi & Jippo – target harjoituksia kahvikupin avulla
marge-ja-rafi
Marge & Rafi – keskittymistreeniä

Koulutuksessa keskityttiin koiran tunnetilaan ja motivointiin, sillä molemmat ovat tärkeitä, kun tavoitteena on iloisena työskentelevä koira. Siinä on ero, tekeekö koira jonkin asian siksi että sen pitää vai haluaako se ehdottomasti tehdä sen ja vieläpä oman ohjaajansa kanssa. Koirien piti mm. opetella keskittymään omistajaansa palkan sijaan, jotta ne eivät tekisi asioita pelkän palkan takia. Kun koira keskittyy vähemmän palkkaan ja enemmän ohjaajaan, pärjää se helpommin tulevaisuudessa (esim. kokeissa) ilman jatkuvaa palkkausta. Koiran työskentelyhalukkuuteen vaikuttaa myös, saako koira itse pienen vihjeen avulla ratkaista ”ongelman”, vai autetaanko sitä. Kun koiraa autetaan liikaa, saattaa siitä tulla uusavuton ja työskentely ei ole aktiivista tai motivoitunutta.

Oli aivan ihanaa seurata vierestä kun koirat miettivät niin että pää savusi, kunnes ratkaisivat ongelman ja saivat palkan! Treenin lopuksi koirat olivat niin onnellisia kun saivat vähän aikaa leikkiä ohjaajansa sekä Jarin kanssa lempileluillaan ym. Kouluttajana Jari on aivan huikea, leikki ja konttasi menemään koirien kanssa ja on selvästi todella omistautunut ja innostunut. Kaikki jäivät innolla odottamaan seuraavaa kertaa.. 😉

– Siiri, Reima & Joda

Tallenna

Julkaissut sjkk

Saarijärven Käyttökoirat ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.