Kursseilla käyminen kannattaa aina

Kävimme viikonloppuna Imatralla, Palveluskoiraliiton koirankouluttajakurssilla. Kurssi oli hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Kouluttajana oli pitkän linjan koiraharrastaja ja kasvattaja Jaana Silvo, ja hänellä oli paljon tietoa koulutusmateriaalin ulkopuolelta sekä esimerkkejä ”koiraelämästä” jaettavaksi. Koirankouluttajakurssi on avoin kaikille, eikä tarvitse edes olla Kennelliiton tai Palveluskoiraliiton jäsen. Riittää, että on kiinnostunut koirista ja niiden (arki)kouluttamisesta. Kurssilla kanssamme oli mm. pariskunta, joka oli juuri ottamassa koiranpentua, metsästyskoiraharrastaja ja jo kokeneempi pk-lajien harrastaja. Kurssin käytyään saa osallistua koulutusohjaajakurssin 2-osaan, joka keskittyy pelkästään koiran kouluttamiseen. Siinä yhtenä osallistumisvaatimuksena onkin jo hyväksytty koetulos palvelus- tai pelastukoiralajeista.

Kurssin sisältöön kuului koiran anatomian ja terveen/ongelmallisen rakenteen opiskelua. Kävimme läpi koiran käyttäytymistä, millaisilla eleillä se viestii tunnetilojaan ihmisille, esim. miltä vihainen tai pelokas koira näyttää jne. Opiskelimme koiran luonteenpiirteitä, temperamenttia ja muita ominaisuuksia, jotka vaikuttavat sen koulutettavuuteen. Kokonaisuudessaan erittäin hyödyllistä tietoa aivan jokaiselle koiranomistajalle tai koiran hankintaa suunnittelevalle. Sisältöön kuuluivat myös yleisimmät koirankoulutusmetodit, käskyjen merkitys, ehdollistuminen, palkkaaminen ja vahvistaminen sekä koiran motivointi! Ruokinta, liikunta, tapakasvatus, pennun kehitystä tukevat asiat jne olivat myös tärkeässä osassa.

Päivän aikana tulivat tutuiksi myös palvelus- ja pelastuskoirakoelajit, tottelevaisuuskokeet ja muut eri lajit, joita koiran kanssa voi harrastaa. Kävimme lyhyesti läpi myös koekäytäntöjä sekä kennelliiton ja muiden liittojen organisaatiorakennetta (rakennekuvan kautta sopivasti). Kurssin kesto oli hieman yli 6 tuntia ja ruokataukokin oli sopivaan väliin mahdutettu. Antoisa kurssi, lyhyessä ajassa mukavan laaja katsaus koiriin ja harrastusmahdollisuuksiin. Suosittelemme ehdottomasti kaikille koiraihmisille tätä peruskurssia! Saimme varmasti kaikki paljon hyödyllisiä vinkkejä koiran koulutukseen pätevältä kurssin vetäjältä, ja siinä sivussa kuulimme hauskoja tarinoita ja sattumuksia.

Ei muuta kuin Kennelliiton tapahtumakalenterista kursseja selaamaan!

Lisää tietoa kurssien sisällöstä mm. Palveluskoiraliiton sivuilta! 

Antoisia hetkiä koiraharrastuksen parissa!
~ Siiri & Reima

Julkaissut sjkk

Saarijärven Käyttökoirat ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.